29 Nisan 2009 Çarşamba

simli şal



Annemin ördüğü şal. Çeyizime ördü bunu tığla bu mevsimde çok kullanışlı yapılışı da çok kolay alttan başlanıyor. bütün örülüyor.

28 Nisan 2009 Salı

MUM YENİLEME



1-2 sene önce aldığım bu mum malesef sıcaktan böyle yamulmuştu. Çöpe atmak üzereyken bunu eritip tekrar yapmak aklıma geldi. kullanmadığım kabın içine parça parça koydum. Erittim. sonra BİM de satılan hazır yemeklerin kaplarına koydum fitilini de saklamıştım onuda koydum içine ve ertesi gün kabın çıkardım. şahane mumum hazır.Atmaktan daha iyidir ama değil mi?

26 Nisan 2009 Pazar

UĞURBÖCEKLİ HIRKA





Bu hırkayı kızıma hamileyken başlamıştım. Baya büyük oldu 4-5 yaşında giyicek. Yapılışı çok basit aslında;hep parçalar örüyoruz.28 ilmek 28 sıra. Hırkanın tamamı ters örgü. Bravo burcu yyla ördüm 3.5 no şişle ördüm.toplam 4 yumak gitti.

ARKA: kırmızı iple başlıyoruz.28 ilmek 28 sıra kırmızıdan sonra beyazı takıyoruz 28 sıra ör.siyah 28 sıra bitir. bir uzun şeritimiz oluyor.Beyazla tekrar başlıyoruz. sonra siyah ve kırmızı örüyoruz. 2 seriti yanyana dikiyoruz. aynı renkler bir araya gelmeyecek.

SAĞ ÖN:BEYAZ-SİYAH-KIRMIZI

SOL ÖN: KIRMIZI-BEYAZ- SİYAH


SAĞ KOL: KIRMIZI- BEYAZ ve KIRMIZI SİYAH İKİ PARÇA

SOL KOL: SİYAH -BEYAZ ve KIRMIZI BEYAZ

KAPŞON:KIRMIZI -BEYAZ-KIRMIZI ve tek SİYAH.

Arkayla önlerin birleşme yerlerine 20 ilmeklik parça örüyoruz. koltukaltına gelince ilmekleri ikiye ayırıp 10 ar 10 ar örüyoruz. Etek ucuna, kol kenarına, önlerin kenarına, yakaya, kapşonun alt kısmına ilmek alıp 4-5 sıra gene ters olarak lastik örüyoruz.Sağ önü lastiğini örerken ilik bırakıyoruz.

Uğur böceklerini resimdeki gibi işliyoruz iğneyle.
umarım anlatabilmişimdir. sevgiler.

22 Nisan 2009 Çarşamba

PEÇETE TRANSFERİ KUTUM


Bu bir dondurma kutusuydu. Şimdi gördüğünüz gibi güzel bir saklama kutusu oldu. Nasıl yaptığıma gelince; kutu plastik olduğu için 3 kat krem rengi akrilik boyayla boyadım. Bu boya badanadan artan boyaydı ama aynı işi gördü. peçeteleri kestim katlarını ayırdım. Üstüne tutkalla peçeteleri yapıştırdım. peçeteleri çok dikkatli yapmak gerekiyor tek kata ayırdığımız için çok inceler. Kuruduktan sonra su bazlı vernikle vernikledim. 2 kat vernik sürdüm. Ortaya bu çıktı. şimdi içine kızımın bisküvilerini koyuyorum taze kalıyorlar.

21 Nisan 2009 Salı

KOLYE VEYA FULAR SONUÇTA BONCUK



bu kolyeyi yapalı yaklaşık 2-3 yıl oluyor. Yaparken çok hevesle yapmıştım ama nedense pek kullanmadım belki aranızda beğenenler olur.yapılışı çok basit aralarda 14 boncuk var.boyu aklaşık 1 metre. siyahla da güzel olur sanırım.

18 Nisan 2009 Cumartesi

KIZIMIN MİNİ ELBİSESİ





Annem bu elbiseyi emine'nin doğumgününe ördü ve çokta güzel oldu. Yapımını biraz tarif edeyim; önce beyaz kısım örülüyor. 82 ilmek yapmış annem. 2 ters 2 düz olarak 18 cm örüyoruz. İp geçirmek için delikler yapıyoruz. turuncu renge geçiyoruz. 2 sıra ters 2 sıra düz örüyoruz.Ön tarafını 2 parça olarak örüyoruz. Sağ ve sol olarak. koltuk ve yaka oyuntusunu yapıyoruz zaten ayrıntılı olarak fotoğrafladım.ben örmediğim için çok fazla ayrıntılı yazamıyorum. Örgü bilenler rahatlıkla yapabilir. En altına da 14 sıra örümcek yapıyoruz. kenarlarını da süslüyoruz. tığla geçiyoruz. Ponponlarını yapıyoruz. kızım 14 aylık şu an tam geliyor. Yapmak isteyen olursa büyüklüğünü buna göre değerlendirebilirsiniz.

ilk merhaba


ilk defa bolero ördüm ama güzel oldu sadece biraz küçük!