22 Mayıs 2009 Cuma

YEŞİL BAHÇİVAN




Gene annemin kızım ördüğü bahçıvan pantolon. Rengi ve modeli çok hoş. Kızım şuan 1,5 yaşında ve tam boyuna göre şu anda. Evet havalar ısındı ama hala bebekler böyle şeyler giymek sorunda yoksa üşürler.

15 Mayıs 2009 Cuma

HAVLU KENARI

Bu havlu kenarını yakında düğünü olacak olan eltime ördüm. Simli iple çok hoş oldu. Ortasına da kurdale geçirdim.

UĞURBÖCEKLİ BARDAK ALTLIĞI


Uzun bir haftadan sonra tekrar güncelleme fırsatı bulabildim. Kızımın ateşi ishali öksüğü antibiyotiği derken zaman nasıl geçti anlamadım bile. Gelelim yazımıza bu gördüğünüz eskiden elbezi olarak kullanılan ama benim bardak altlığı olarak kullandığım peçetem. Bunlar eskiden misafirliğe gidildiğinde bir tabağa iki adet konulur biri ıslak biri kuru olur. Şayet meyva gibi elleri kirleten bir ikramdan sonra bu tabak misafire verilirdi. Bilenler bilir zaten ama bu uygulama artık pek yapılmıyor. Bunu rahmetli kayınvalidem örmüş. Evlendikten sonra bana verildi. Çok hoş bir model. Artık bardak altlığı olarak kullanıyorum.

2 Mayıs 2009 Cumartesi

KÜÇÜK HANIMLARA SÜSLÜ ETEK YELEK


Annemin marifeti gene. örgü bilenler için gayet anlaşılır bence.

DOLAP SÜSÜMÜZ EKSİK OLMASIN!!!!



Bu minyatür elbiseler benim dolapların kulplarına asılı duruyor. Modeller annemin çeyizinden. Yeni versiyonunu örmüştüm. Şimdi zevkle kullanıyorum çok ta şık duruyor. Kim bilir belki benim kızım da beğenir oda yapar....

MUTFAĞIMA BAHAR GELDİ :)))


Bildiğimiz 1 litrelik kavonazlara ilk önce alt ve üste su bandı yapıştırdık. üç ana renk akrilik boya aldık. Sarı, kırmızı mavi ve beyaz. Sonra istediğimiz gibi boyaları karıştırdık bir sürü rengimiz oldu. Boyadık iki kat. Hatta bazıları üç kat. Sonra su bazlı vernikle vernikledik. En son kelebek çıkartmaları yapıştırdık.Doldurduk içlerine bakliyatları. Tabi bunların hepsini sevgili eşimle beraber yaptık. Biz çok sevdik. Küçüklerini de yaptık hoş oldu. Onlarada baharat koyduk. Mutfağımıza ayrı bir renk geldi. Bahar geldi. Umarım beğenmişsinizdir.